Kjempediamanten Marsrosa

Undertegnede har alltid vært veldigveldig glad i rosa. Derfor er det ekstra interessant for meg at det holdes en auksjon i Hong Kong 29. mai, der en rosa diamant på hele 12,04 carat går under hammeren!Steinen kalles «Marsrosa» eller «Martian Pink», og er navngitt av den amerikanske smykkeeksperten Ronald Winston som en markering av at USA i 1976 for første gang hadde sendt et romfartøy til Mars. Steinen er svært sjelden, da den har en klar, lyserød farge uten skjær av sekundærfarger, slik rosa diamanter gjerne har.

Rosa diamant av denne type kvalitet og størrelse, finnes det bare en eneste tilsvarende av. Dette er steinen Williamson Pink, som ble gitt til nåværende dronning Elizabeth i brosjeform da hun giftet seg i 1947 – og som også muligens skal ha vært inspirasjonen til diamanten som ga navn til den første «Pink Panter»-filmen.


Det er forventet at Marsrosa går for over 8 mill. dollars, noe som tilsvarer 46,5 mill. norske kroner.

Vi i Tesori Diamanter venter i spenning på hva denne fine steinen går for, og vil selvfølgelig komme med en rapport om dette etter 29. mai. I mellomtiden trøster vi oss med at våre diamanter er hakket rimeligere enn Marsrosa.

 

tt

En tanke om “Kjempediamanten Marsrosa

  1. Tilbaketråkk: Diamantskolen: De fire C-ene | Tesoribloggen

Legg inn en kommentar