Safir – Fødselstenen for september

Er du født i september? Da er du en av de heldige som har den vakre blå fargestenen Safir som din fødselsten. Det var i 1912 at National Association of Jewellers bestemte at safiren skulle være fødselstenen for september. Safiren er en av de mest verdifulle edelstenene, og regnes som en av de ” tre store” sammen med rubinen og smaragden. I Norge regnes safiren som den mest populære av edelstenene. Det var riktignok først etter prinsesse Diana ble forlovet med prins Charles at den blå safiren for alvor ble en kjent og populær edelsten. Prinsesse Diana fikk en vakker blå 18 carats safir på sin finger i 1981. I dag er det Hertuginne Kate som bærer den vakre safiren, som varierer i fargetoner fra dyp royal blå, til kornblomst og mørk fløyel. Det britiske kongehuset føyer seg inn i rekken av kongelige familier som gjennom generasjoner har hatt et spesielt øye til den blå safiren.

magnifico-III-200.jpg.100.200.280.2011.3.23.11.12.9

Safiren er en unik edelsten med en hardhet på 9,0 på Mohs skala, noe som gjør den nesten like hard som diamanten. Med andre ord, det eneste som kan lage ripe i den er andre safirer/rubiner eller diamanter. Som regel er edelstener kjent for å ha en signaturfarge, men safiren er unik da den har et vidt spekter av fargekombinasjoner. Den mest populære og foretrukne fargen er blå, som er rangert fra lys til mørk blå. Andre farger du kan få safiren i er rosa, lilla, gul, oransje, grønn, sort og fargeløs safir.
Rød safirer finnes ikke, for da er det faktisk enn rubin.

Safiren finnes blant annet på Sri Lanka, Madagaskar, Burma Thailand, Kambodsja, Tanzania, Australia og USA.

Sapphire_blogcanvas

Visste du forresten at safiren symboliserer troskap? Hva er så mer romantisk enn å bli fridd til med en ring som symboliserer nettopp dette? Tesori Diamanter har et bredt utvalg av vakre safirringer i forskjellige størrelser og ringvarianter.

En tanke om “Safir – Fødselstenen for september

  1. Tilbaketråkk: Safir som lykkesten | Smykkebloggen

Legg inn en kommentar